Prostě "nejlepší obrana je útok".
Jistě, v tom měl dotyčný pán pravdu. Nezabíjí ihned. Neřekl však, co se stane, když člověk bude dlouhodobě konzumovat potravinu např. s technickou solí. Nicméně, polské potraviny jsou na pranýři stejně jako všechny ostatní. Myslím si, že je to 10 minut po dvanácté. Evidentně je to ale účinné řešení, když se např. Polsko brání takovým prohlášením.
Z databáze Potravin na pranýři vyplývá, že 55 procent nevyhovujících potravin, bylo tuzemského původu. Z Polska, o němž zejména tuzemští potravináři dlouhodobě mluví jako o významném původci nekvalitních výrobků, pocházelo osm procent prohřešků, ze Slovenska necelá tři procenta. (Zdroj LN – 8.1.2013)
Tak kde je tady ta diskriminace potravin z Polska?
Lidé se snad konečně po boomu honby za levnými potravinami pod heslem „nechci slevu zadarmo“, začali zase zajímat co jedí. A to je dobře.
Pokud má např. Polsko pocit, že je tím ohrožena jejich vývozní politika, není nic jednoduššího. Nepřistupovat na hru velkých odběratelů, kdy tlačí na cenu na úkor kvality. Prostě začít zase dělat potraviny ze skutečných přísad. Párky z masa, jogurty a sýry z mléka, med od včel a mnoho dalšího. Přestat se snažit zákazníka doslova ošulit líbivým obalem podle hesla "nahoře huj a dole fuj".
Zákazník si kvalitu najde, ale už to nebude od toho dodavatele který tak rád šulí. Bude to od těch, kteří potravinu vyrobí takovou, aby ji i oni sami jedli!
Mimochodem méně je někdy více. Méně, ale kvalitních potravin sníst, je rozhodně více pro konzumenta a to nejen z hlediska zdraví.
Hezký den všem.
Nikol