Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pánové Caho a Hrubý, udivuje mě a zároveň těší váš zájem o mou osobu a snaha obrátit mne na vaši víru. Pokud byste mě znali, jako že neznáte, tak byste věděli že mi bankéři a pojišťováci všech zemí mohou ...... však víte. Ale i přes to, si velice ráda přečtu vaše blogy, kde fundovaně, objektivně a pravdivě zdůvodníte a vysvětlíte "prostému" lidu, jakou dělají blbost, že do II. pilíře se jim opravdu, ale opravdu nechce a dobrovolně nepůjdou. Hezký večer ;-)

4 1
možnosti
RC

jak jiz jsem psal, nikoho neobracim, II. pilir je mi ukradeny. Jen mi vadi zasadni chyby, kterych se lide dopousteji, kdyz chteji neco kritizovat. Kritika druheho pilire je casto opravnena, ale 80% kritiky (a u Vas 100%) je nespravedliva, protoze chybna, zalozena na spatnych informacich. Nekdy (napriklad u socialistu) mi prijde az umyslne lziva, ale to se Vas netyka.

A zajem o Vasi osobu je u mne nulovy, na rozdil od Vas, ktera jste me zacla na internetu lustrovat. Blogy rozhodne nepisu, grafomanu na internetu je az az.

0 4
možnosti
PS

Je přímo fascinující jak u jakéhokoliv článku o financích ihned vylezou různí finanční poradci jako třeba Caha a něco žbleptají ;-D Asi si našli v práci chvilku času a místo aby otravovali lidi telefonem a nabízeli jim další zbytečné produkty, otravují lidi na webu. 

Přitom zdravý selský rozum nemají ani po angažmá ve třech pojišťovnách (bankách nebo kdoví kde) nebo nikdy neotevřeli Černou labuť nebo podobnou knihu, která nazývá věci pravým jménem (kdo ví jestli vůbec otevřeli nějakou knihu kromě změny v sazebníku poplatků vlastní banky :-) )

O to víc mají plnou hubu nebo klávesnici keců o konjunktuře, růstu, inflaci a jakýchkoli fondech... tady pro změnu o pilířích. 

Autorka možná pilíři nerozumí, ale pochopila to, co armáda poradců nepochopí nikdy. Čím víc takových lidí, tím méně bude poradců a bude lepší svět. 

A hurá do mě ;-D

7 1
možnosti
RC

Ale ja nejsem financni poradce a ani neagituji pro nebo proti II. piliri. Jen jsem upozornil na fakticke chyby v clanku.

1 5
možnosti
SN

:-)  NIkol, napsala jste to perfektně !  V tomto případě nejde ani o počty,jak Vás někteří diskutéři tepou, ale jen hlupák může dát peníze kdo fondů propagovaných Drábkem! Vždyť ten neví, co bude zítra. Ale ví a rovněž všichni Vaši odpůrci, co bude za 3O let. Tu dětskou naivitu a těšení se na Ježíška za 3O(slovy třicet)let, závidím !!! Za ty roky prohlásí banka ...sorry, nepodařil se podnikatelský projekt, utřete slzu a běžte po žebrotě ! Jaké dává Drábek s Nečasem záruky, že tento fiktivní scénář nedojde naplnění ????R^VR^

8 1
možnosti
RC

a penize do penzijniho pripojisteni davate? A vite, ze je obhospodaruji uplne stejne spolecnosti jako II. pilir?

1 7
možnosti
RC

k tomu PS, ktere se tu objevilo: pokud tech 20 mega vydaji rozumnym zpusobem, tedy takovym, abyste Vy a dalsi podobni aspon pochopili, jak dany produkt funguje a teprve pak si mohli KVALIFIKOVANE vybrat a nevybirali na zaklade dezinformaci, ktery Vy a nekolik dalsich lidi siri, pak to nebudou uplne vyhozene penize.

Reklama typy Vy zirate, my zirame opravdu smysl nema. Osvetova kampan ano. Jinak si zase jini budou stezovat, ze o tom nic nevi, a ze je to chyba statu.

1 7
možnosti
Foto

Důležité je že to chápete vy. Jak to chápou ostatní, to je jejich problém. Nemyslíte? Dát 20 mega za reklamu v TV jsou vyhozené peníze. O vámi zmiňované osvětové kampani jsem neslyšela. Pokud tím ovšem není míněno, že si premiér PN zhodnotí všechny pro a proti, nechá si udělat analýzu a pak se rozhodne zda vůbec a do kterého z fondů vstoupí. Zvláštní je, že to vymyslela vláda, a sám premier si to musí ještě nechat analyzovat ;-) Tato záležitost pro ty "blbce" jako jsem já je naprosto vypovídající. Sorry, že pro vás nejsme dostatečně fundovaní. A jak funguje produkt? Stačí jedna kalkulačka a dvě strany - má dáti - dal. Peníze byly a budou vždy peníze. Pokud si myslíte něco jiného, ráda se s vašim fundovaným vyjádřením seznámím na vašem zajisté výstižném blogu.

6 1
možnosti
VH

Když vy asi nerozumíte pojmu "přilepší si".   To totiž znamená, že bude mít penzi o 707 Kč vyšší, než by měl   b e z    s v é h o    p ř í s p ě v k u !!!!!   Tedy kdyby stát použil oněch 7.500 Kč ročně na současnou penzi.  Jinak: To zvýšení není z příspěvků státu, ale jen těch vašich.

  Jsem rád, že jste i při svém nepřesném chápání češtiny spočetla i to správné číslo: své peníze dostanete už v 84 letech. Což je věk, kterého by se měla v té době dožít značná část populace.

   A výhoda: Tu zvýšenou penzi (a ubezpečuji vás, že sedm stovek je sakra dobrých) budete brát i po těch 84 letech - to je hlavní rozdíl mezi penzijním pojištěním a běžným spořením.

   Pro úplnost: nemíním propagovat přechod do II. pilíře (ani proti němu bojovat). Jen nenávidím slepotu, rodící se ze snahy dokázat předem zadaný výsledek.

2 17
možnosti
Foto

Asi zapomínáte, že člověk vzpřímený má svobodnou volbu rozhodování a jak si bude spořit své peníze, si rád rozhoduje sám. Odvodů státu platíme dost a dost ;-) i bez II. pilíře.

13 2
možnosti
RC

zase nekdo, kdo tomu nerozumi, ale ma potrebu se vyjadrovat.

1) to prilepseni je v porovnani s lidmi, kteri 2. pilir mit nebudou

2) protoze se ale statni penze snizi, musi nasporene prostredky pokryt to snizeni a zaroven to vylepseni z bodu 1)

3) pokud si vezmete penzi na 20 let, tak Vam pojistovne za tech 20 let vyplati nasetrene prostredky (po odecteni poplatku, ktere si pojistovna bude uctovat)

2 13
možnosti
TJ

Tam je nějaká poznámka, že pokrjí to snížení? Navíc - mě to podle kalkulačky vyšlo, že budu platit přes 300,- a budu mít 140 navíc.

9 0
možnosti
ZB

Proč se vzrušujete,nikdo Vás nikam necpe, vše je dobrovolné...Pokud chce někdo do 2 pilíře, jistě si vypočítal, že je to pro něho výhodné. Vy jste si vypočítala, že to pro Vás výhodné není, tak prostě zůstanete mimo.Kde je problém?

2 5
možnosti
PN

P59e42t88r 51N43ě65m84e40c

13. 5. 2013 10:18

Pozor, ten kdo vstoupi do 2. pilire, dostane "svoji penzi" navic, ale od statu dostane min. Proto se to vyplati jen tem, kdo maji nadprumerny plat.

11 0
možnosti
JT

Tem co maji nadprumerny plat se vic vyplati davat penize do polstare.

9 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.