Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Slecno, nebo pani - v predchozim Vasem blogu jsem se pomerne presne spolu s presnymi vypocty vyjadril k Vasim chybam v nem. Ocekaval jsem jeste Vasi reakci a pripadne omluvu za pomluvy. Bohuzel se zda, ze uznat vlastni chybu Vam asi neni vlastni.

0 3
možnosti
RC

Cituji: "Průměrná mzda v prvním čtvrtletí 2013 klesla meziročně o 2,75 procenta na 23 426,-  Kč (zdroj: financninoviny.cz)"

Zapomnela jste napsat, ze je tam i zduvodneni - vyplaceni casti bonusu (ktere se normalne vyplaci na pocatku roku) jiz pred koncem lenskeho roku.

Cituji: "Nejen díky celosvětové krizi, má většina zaměstnanců podprůměrný příjem. Ti co ho mají nadprůměrný zajisté vědí, jak se zabezpečit na stáří."

To, ze vetsina zamestnancu ma podprumerny prijem neni dusledek celosvetove krize, ale matematiky. Zatimco male mzdy jsou omezeny minimalni mzdou, velke mzdy omezeny nejsou. Takze prumer ve vsech normalnich pripadech bude vyse, nez median, tudiz vetsina lidi bude pod prumerem.

1 2
možnosti
VH

Ten spor je pořád stejný. Polepšíte si pouze díky vašemu spoření. Výše důchodu bez spoření totiž předpokládá, že je použito (byť nepřímo) oněch 7 200 Kč, které nebudou převedeny na příspěvek do fondu.  O tom jsme se snažili s vámi diskutovat.

  Upřímně:  na to, abyste tento fakt postřehla nepotřebujete být finančním profíkem.

   Takže, když rozumíte vašim penězům, uvažujme vaše peníze:  Za 25 let naspoříte 120 tisíc. Ty vyberete po 700 za cca 15 let (tedy do cca 80 let).  Pak budete mít tento příspěvek již z důvodu pojištění.  Pokud samozřejmě odejdete před osmdesátým rokem, vaše peníze zůstanou pojišťovně (nikoliv, jak se mnozí domnívají jako vývar, ale právě k platbě těch, kteří "přesluhují").

    Jak moc je sedm stovek?  No, je to 7 % průměrné penze.  Pokud vím, když chceme na stát nadávat, hádáme se o každé procento. A náhle je 7 % málo?

    Na závěr   j e š t ě    j e d n o u: netvrdím, zda je II. pilíř špatný či nikoliv. Pouze mám rád, když jsou informace podávány v reálné formě.  A nesnáším články (v tisku, v internetových novinách ani v blogu), které tvrdí nesmysly a tváří se, že oponentura je hřích.

1 3
možnosti
RC

myslim, ze slecna pres barieru osobni averze k druhemu piliri neni schopna pochopit svou chybu, pres me pomerne obsirne vypocty v predchozi verzi blogu. A nechape, ze to neni problem financni, ale ciste matematicko-logicky.

0 3
možnosti
Foto

K47a62r25e65l 52R59a47d59a

16. 5. 2013 19:51

Vidíte to dobře. Je to jen další vykutálená zlodějina. Naštěstí ji většina potenciálních postižených včas prokoukla. A pokud se někdo přihlásil, tak je to opravdu trulant a skopová hlava.

4 1
možnosti
IK

I36v26a67n 83K58u29n48c

16. 5. 2013 15:20

Nejsem zastáncem této rádoby reformy důchodového pojištění. Nepřijde mi výhodné ani pro lidi s velmi nadprůměrnými příjmy. Musím ale upozornit na zásadní chybu ve výpočtu.

Nelze srovnávat naspořenou částku s rozdílem vypočtených důchodů. V případě vstupu do systému je totiž za 600kč placených státem do systému snížen Váš budoucí státní důchod. Z některých kalkulaček lze získat v případě účasti ve II. pilíři 3 částky. Výši důchodu placeného státem, výši důchodu z příspěvku státu (u vás 600kč) a výši důchodu z vašich 400kč. Pak můžete dělat kalkulace, které dávají správné výsledky.

2 0
možnosti
RC

tomuto slecna odmita verit, viz jeji predchozi blog.

0 3
možnosti
DH

Váš pohled sdílím stejně. Poděkujme VV za to, že tento pasvil je nepovinný, ti to totiž prosadily přes odpor TOP 09.

1 0
možnosti
DK

A co bude, když se důchodu nedožijete a zároveň nebudete mít potomky, ani dědice...to bude asi nejtajnější přání všech zainteresovaných fondů....V

6 2
možnosti
JT

A treba to i pujde nejak zaridit, ze

1 0
možnosti
JT

Treba byste mohla pred smrti predat svou identitu sve dceri a ta by cerpala dalsich 50 let a navic by se dostala do Guinessovy knihy. Byl by to sice tak trochu podvod, ale pak by se ten pilir mohl vyplatit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.