Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta situace je tady asi tak od roku 1997 (prudký nárust nezaměstnanosti související s tehdejší krizí a pozdější restruktualizací) a nijak se neřeší. Pořád u nás nefungují úřady práce. Navíc lidé sice zaměstnaní, ale se svou prací nespokojení...nemohou při takovém nefunkčním pracovním trhu změnit zaměstnání, protože by ohrozili své rodiny i svůj život. Předchozí pravicové vlády Topolánka, Nečase, Schwarzenberga...se pokoušely řešit problém nezaměstnanosti terorem vůči nezaměstnaným. To asi nebyla správná cesta.

2 0
možnosti

P37a59v97e72l 37K96u85r81a21l

15. 4. 2014 21:45

Super a nevíte náhodou o 2 servisních technicích co by poznaly součástky rezonátoru laseru, zvládli test s osciloskopem, a dokázali změřit zásuvku?

nějak máme problém se sháněním... protekce neprotekce sem s nima...

Pak by se hodily nějaké asistentky co alespoň pochopí jak funguje laser když mají vyplňovat veřejné zakázky pro vědu... 

O pár lidech co by dokázalo pochopit co vlastně zákazník potřebuje a prodat mu to ani nemluvě...

Ale bez vejšky si asi neškrtnete... (ruku na srdce na toho servisáka podle mne člověk výšku nepotřebuje ale ze střední uměli ti lidi co zatím přišli houby... většině sem musel vyrvat voltmetr z rukou když měli měřit zásuvku...)

4 1
možnosti

Mezi "uchazeči" o práci mohou být veliké rozdíly. Ale často se liší jen méně - někdo je chytřejší, někdo studovanější, zkušenější, někdo pilnější, někdo mladší, zdravější či hezčí - a mohou tak být pro zaměstnavatele zhruba stejným přínosem. Pak opravdu rozhodují známosti. Kecy Dientsbiera st. po revoluci, že již nebude rozhodovat stranická knížka, známosti, jsou opravdu k smíchu. To by lidé nebyli lidmi. U určitých fleků zas ta partajní příslušnost je často rozhodující. Stát by měl svojí činností působit, aby těch pracovních příležitostí bylo co nejvíc. Nemyslím tím zvětšování ministerstev. Pak by ty nářky - na rozdíl od pana Závladského oprávněné, byly podstatně menší.

2 0
možnosti
Foto

Když už jste mě citoval - trochu nekonzistentně, ale to se stává v zápalu - stát nemá vůbec v těchto směrech působit. Stát nemá hlavně překážet tvorbě pracovních míst, která sám tvořit z principu neumí. A tvoří-li pak bez odpovědnosti za důsledky a náklady a cizí peníze. Pracovní místa vždy vytváří poptávka po tovaru, který má tržní potenciál. A je třeba jej vyrobit.

Státem vygenerovaná pracovní místa se podobají stavbě Hladové zdi za (tuším) krále Karla IV. Ano. Pracovní místa tehdy vznikla pro poněkud zbytečnou práci. Ale král na to měl. Nikde si nepůjčil, neboť nebyl šílenec.

3 1
možnosti

J22a74n 62R80á53ž

15. 4. 2014 18:56

Takhle se mi postěžoval kamarád, majitel strojírenské firmy. Potřeboval čtyři nástrojaře na třísměnný provoz a deset zámečníků z toho pět se svařečským oprávněním . Nepřihlásil se mu ani jeden vyučenec alespoň s minimální praxí, ale hlásilo se mu čtyřicet absolventů různých škol, i vysokých, kteří slibovali, že se zaučí a pod.

Takže není to ani o tom, že nejsou místa, ale nabídka pracovních sil se nepotkává s poptávkou zaměstnavatelů, a to zejména podle požadavků  na kvalifikaci.

P.S. A to nabízená mzda byla 30tis/měs + příplatky za odpolední a noční práci.

5 0
možnosti

I to může být pravda, ale je to dost o rozbití učňovského školství, podporování umělého vzdělávání, které je dobrý byznys, že proti zemím EU máme málo VŠ. Ale kdyby to byl masový jev, tak by nabídka pracovních míst musela být x-krát větší než je skutečnost.

1 1
možnosti
Foto

Dukezite je byt ve spravy cas na spravnem miste. Proto je potreba to nevzdavat a porad o sobe davat vedet, a jednou to vyjde.

500 zivotopisu na jedno volne misto ... ve Spanelsku i tisic nebo dva tisice :-(

3 0
možnosti

J72a70n 76R19á20ž

15. 4. 2014 19:09

Z pohledu zaměstnavatele, který má problém sehnat na pracovním trhu odpovídající zaměstnance bych doporučil, aby se každý uchazeč o zaměstnání  nad sebou pořádně zamyslel:

Odpovídá moje kvalifikace potřebám pracovního trhu?

Jsem ochoten na zvýšení své kvalifikace a tím uplatnitelnosti na pracovním trhu tvrdě celý život pracovat?

Nemám přehnané nároky na výší odměny za práci?

Jsem ochoten dát přednost nárazovým požadavkům zaměstnavatele na práci "přesčas"  před zábavou?

Je pro mne sociální zabezpečení (délka dovolené, stravenky, apod.) důležitější než perspektiva dobře placené práce?

5 1
možnosti

J64a70n 44P27a61v28e51l

15. 4. 2014 16:57

Jak už tady bylo více méně řečeno. Odborníci nemají s prací problémy (pokud mají alespoň průměrné soft skilly). Šikovní manuální pracovníci také ne. Pokud jsou v chudé oblasti, mohou do třeba 4 dny pracovat v Praze, tři dny být doma. Nebo týden makat v Praze, týden být doma. Zařídit se to dá.

Problém mají ti kteří nejsou moc chytří, šikovní, pilní, ... či kombinace těchto vlastností. Ti mají problémy a potřebují známosti či kapku štěstí, protože prostě nemají co navíc nabídnout. Jsou to šedé myšky v davu a nevynikají nad dalšími šedými myškami. Ale mohou si za to většinou sami. Kdyby na sobě makali, mohli by být jinde. Ale co si budeme povídat, ono celoživotní vzdělávání bolí. Hodně. Zabere dost času a vyžaduje disciplínu.

p.s. Vynechme také kategorii 55+, těžce nemocé a svobodné matky. Tam je to skutečně těžší.

11 2
možnosti

P27e14t98r 81K65u12l12i20c89h

15. 4. 2014 16:58

tesat do kamene...

2 1
možnosti

No, ono je to trochu jinak. Výběrová řízení "naoko", kde je dopředu vybráno, často vypisují státní firmy, protože musí ze zákona (jak na kterou pozici). Spousta ostatních firem má dopředu jasno, jakého kandidáta tak zhruba chtějí (a nebývá to jen o zkušenostech a praxi). Zkuste se třeba ve čtyřiceti v padesáti přihlásit na jakékoliv místo referentky, asistentky, recepční - nikdo vám ani neodpoví, i když pořadavky splňujete úplně přesně. Jenže nesplňujete jejich hlavní požadavek, který si ovšem do inzerátu opět dle zákona firma dát nesmí - věk a vzhled. Oč by bylo příjemnější mít předem jasno - tady chtějí pitomou prsatou dvacítku, tam se ani hlásit nebudu.

Volná místa inzerovaná na úřadech práce jsou opět jen potěmkinovy vesnice, zákon nutí firmy dávat avíza na ÚP, ale potenciální kandidáty ani nepustí za dveře, vybyví je razítkem, že tam byli a šmytec.

Soukromá firma, když má na volné místo kandidáta něčího kamaráda, žádný inzerát nedává, stojí to zbytečné peníze, a lidi pak ještě otravujou :-)

Obraťte se se stížnostmi na stát a jeho zoufalou regulaci trhu práce. Třeba i taková nesmyslná věc, jako je prdůch, pobírající normálně plat a ještě důchod.

5 1
možnosti
Foto

Tam je jádro: zoufalé pokusy státu regulovat všechno, co ještě žije.

1 0
možnosti
Foto

Statistika jsou přesné výpočty z nepřesných vstupních dat. Skutečnost se od statistiky (a ještě státní) liší na hony.

A jistě, známosti jsou jistě vynikajícím nástrojem pro získání pracovního místa, ale jinak, než si myslíte vy. 

Co myslíte, vyberu si zaměstnance, kterého mi doporučí Karel, se kterým se léta znám a hraje mi v kapele na doprovodnou kytaru, nebo zaměstnance, kterého mi pošle byrokratický úřad práce?

3 0
možnosti

No a o tom to je, o tom ten článek pojednává. Třeba jsou oba uchazeči o práci stejně dobří, ale získá ji ten známý Karla, který je zase Vašim známým.

1 0
možnosti
Foto

to je hrozný blábolRv...všichni? Jsem osvč, místo jsem si udělal, daří se mi....přesto jsem se nestihl tak zprasit, abych o ostatních pronášel povýšenecké soudy. Hodně lidí makat chce a má přesto obrovský problém něco na dojezd sehnat...i blbého, co je uživí aspoň nějak.

Mám ale taky dost rozumu, aby mi došlo, že každý jemůže být živnostníkem....stejně jako třeba programátorem či seřizovašem cnc strojů s praxí.;-)

4 0
možnosti
Foto

tohle je reakce na p. agulára....padlo mi to sem

1 0
možnosti

Jj musíte mít správné známosti, pak nemusíte mít ani znalosti. V našem městě na magistrátu si  výhodná  místečka asistentek, referentek apod. obsadili manželkami a dalšími příbuznými zastupitelé a ani nevadí, že dotyčná nemá patřičné vzdělání, nikdy ve stát. správě nedělala, neumí jazyky apod. Takže socani, které máme na magistrátu, jsou stejní, jako jejich političtí kolegové z jiných stran.

6 0
možnosti

na co je potreba na magistratu znalost cizich jazyku? Ono by stacilo, kdyby umeli cesky.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS