Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako obvykle - mnoho slov, málo myšlenek.

0 0
možnosti
Foto

Jen bláhový mohl čekat jiný konec a to ještě zdaleka není dokonáno. Tady by měla ta režisérka točit příběh života, který by mohl trvat desítky let a byl by hodně poučný.

0 0
možnosti
MH

to jsou argumenty na kterych tu všichni staví...

...psali v tisku...

...viděli jsme v seriálu CT...

...paní XY říkala v interview...

a takhle si vás média vodí v jakémkoliv jiném tématu

zkusme kriticky myslet a ne jen přitakávat všemu co přiživuje naše stereotypy (a nelžete si nikdo do kapsy, prostě jsme xenofobní)

Seriál i různé články a rozhovory jsme taky viděl a četl, a přesto bych teda rozhodně neoznačoval Kiňovi jako nevděčníky a Rulíkovou jako samaritánku

Seriál je sestříhaný tak aby to bylo dramatické a pomáhat někomu s očekáváním vděku je vlastně sobecké, nedělá to pro ně, dělá to pro sebe (cit:"vždyť mě by stačilo prosté děkuji") - když chci poimáhat tak rozhodně bez jákýchkoliv nároků na cokoliv

0 0
možnosti
VL

A kdo selhal na Idnes, že se tu zase rozmáhá něšvar zvaný neodúvodněná cenzura???

http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/445194/Za-pomoc-detem-pres-drzku-biopotraviny-patercata-nepapaji.html

6 0
možnosti
KLS

"Cenzura je odevždy rodnou sestrou každé diktatury".

5 0
možnosti
AV

Kdopozorně sledoval uvedený seriál o paterčatech, nemohl si nevšimnout jednézásadní věci – rodina paterčat anijednou neprojevila byť jen náznak jakékoliv vděčnosti nebo snad poděkování zapomoc, které se jí ze všech stran, a hlavně od pí Vítkové-Rulíkové, dostalo.Brali vše jako samozřejmost a naopak si neustále stěžovali, že je jim pomáhánomálo. Babička dokonce neváhala „proplesknout“ na ulici jednu z pečovatelekza domnělé pochybení.

Nevím, nemůžu si pomoc, ale zdá semi, že všichni teď po pí Vítkové-Rulíkové házejí kamenem anikdo pro ni nemá jediné slůvko vděku, za to, co pro rodinu udělala. Přijde mito vrcholně nespravedlivé. Bohužel se tak všichni ti kritici připojují po bokk rodině paterčat, která pro ni také neměla ani špetku vděčnosti…

Nabízí se i řada dalších otázek – má člověk, kterýpožaduje pomoc od státu, právo diktovat si podmínky, za jakých mu bude tato pomocposkytována? Má morální právo člověku, který mu nezištně pomáhá, vyhrožovat a dávat hok soudu?

33 0
možnosti
HH

Pamatuji si na čtyřčata Hourovy. Stát se mohl přetrhnout. Dnes je jiná a určitě složitější doba. Podle mně sebevědomí maminky notně posílilo natáčení.

Dobrovolné činnosti státní úřednice bychom si měli hodně vážit. Vyskytuje se zřídka.

Držím té paní palce, aby ji z místa nevyhodili.  Spíš by se měli zaměřit na lidi, kterým je všechno jedno, přestože si říkají sociální pracovník.

12 0
možnosti
JH

J98a76n 23H79l93e49d29í94k

25. 1. 2015 22:15

socialistický stát, jakým ČR je, by se měl starat o všechny děti úplně stejně a nikoho nepovyšovat. Sám fakt mít potomky je soukromá věc, podaří-li se děti vychovat k poctě rodiny a užitku národa-- je důvod jim poděkovat, nic víc !! -- Velmi slavný  Frant Palacký byl jedenáctým potomkem a co jeho rodiče obdrželi??---  kulové.

18 4
možnosti
JN

J40a39n 31N60o89v11á18k

25. 1. 2015 21:22

Tak se konečně ví kdo selhal a můžeme být klidní.

2 3
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale na mne dokument nepůsobil dobře, připadalo mi, že již tam jsou rozdělené role. Kladná paní Rulíková, záporná rodina Kiňových. Ano, Romové mají vcelku právem nedobrou pověst, ale nikdo z nás nebyl u všech těch situací a rozhovorů z dokumentu, které mohou být všelijak sestříhané a vytržené z kontextu. Mít pět dětí najednou musí být "záhul" v jakékoliv rodině. Myslím, že paní Rulíková nemusela svoje pocity řešit přes média..

5 29
možnosti
AT

Nemusela. ALe je jen člověk a dlouhodobá frustrace a pocity marnosti musely jednou bouchnout. Mohl bych amnalogicky napsat, že si slavná rodinka také nemusela furt stěžovat do kamer

28 0
možnosti
Foto

Maminka paterčat ani neví o čem mluví, čtyřčata z r. 1983 žádný dům nedostala, jen byl slíben. Další čtyřčata, tuším z r. 1994, měla dům propůjčený od města na pět let. Chtěla by jen dostávat a moc se nestrhnout.

Co se týče toho, co paní Rulíková-Vítková řekla, nějak mi přijde nesmyslná kritika za zveřejnění, neřekla nic, co by nebylo vidět v seriálu na ČT. Je zajímavé, že co se týče pečovatelek žádná u nich nechce být. A to jsou zvyklé na leccos a jen tak něco je nerozhodí. 

Vidím hned několik chyb - zbytečná velká medializace, příliš velká podpora, přesvědčení maminky, že provedla něco záslužného a teď jí mají všichni povinně dávat peníze a sloužit.

78 1
možnosti
KLS

...nejen peníze, ale i jídlo, biopotraviny, které ona druhý den vyhazuje do popelnice s tím, že její děti by to nejedly...

8 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.