Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J38a53n 57R92á50ž

2. 6. 2015 22:21

Nabídka volných bytů mnohokrát převyšuje poptávku.

Chvíli to bude trvat, než si majitel bytu v neudržovaném paneláku nebo ve starém pavlačáku uvědomí ze to není žádné terno a že reálný nájem mu nezajistí nějak lukrativní zisk a nájem sníží. Na normálním trhu z bydlením, a nás trh se normálním už stává, nemůže nájem nikdy pokrýt hypotéku, kterou si vlastník na byt vzal a ještě mu má přinést zisk.

Velké kauce a nájmy ve výši průměrného čistého příjmu si bude během par let moci dovolit požadovat jen majitel bytu v atraktivní lokalitě a v bezvadně udržovaném i spravovaném domě.

Vysoké najmy udržuje při životě stát svými nesmyslnými příspěvky na bydlení, které dovolují absurdnosti jako např. že bydlí samoživitelka se dvěma dětmi v 3+1 bytě 1 kategorie nebo důchodce s podprůměrným důchodem může bydlet v atraktivní pražské čtvrti.

0 0
možnosti
VV

Nemam tuseni jak je to v Berline,

ale v BY nebo BWB je na Vermieter zda vam byt pronajme, nebo ne. Zadna SCHUFA, Zadne potvrzeni o zamestnani a dalsi.

Dulezite je jaky udelate dojem.

A Kauce, 1 az 3 MM, Maklergebühren obvykle 1 az 2 MM. Kdyz se stehujete kvuli zamestnani, dobry zamestnavatel prevezme Maklergebühr a naklady na stehovani, na kauci vam poskytne bezurocnou pujcku splatnou po 3 letech.

1 0
možnosti
DM

Pro pronájem slušného nájemního bytu to logiku má,pro pronájem defacto vybydleného 2+1 na sídlišti za polovinu průměrné mzdy,ale už moc ne...

Záleží co pronajímáte,komu a  co vlastně požadujete,univerzální recept neexistuje...

Smutné je když podobné podmínky požadují pro totálně vybydlený byt s náklady na rekonstrukci ve výši pomalu 2 ročního nájmu města -se smlouvou na 1rok...

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, záleží na místě a bytu. Já hovořím o bytech v Praze, kousek od metra, vymalovaných, v naprostém pořádku a vybavený minimálně kuchyňskou linkou atd. 

Ale "konkurzy" na nájemní bydlení v obecních bytech jsou často skutečně nehorázné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.