Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J76a47n 73K16l14a54p16á11k

13. 6. 2015 10:46

Pravdou ovšem je, že ten, kdo podobné ničemy platí místo toho, aby je nakopal do..., je skutečně divný. Tedy přinejmenším divný. A to neplatí jen pro ÚOOÚ...

0 0
možnosti
LM

Zapomínáte na drobný problém - oni zveřejnili na FB domnělého zloděje!!! 

Zkuste si představit situaci, že budete nakupovat v marketu a za týden, až půjdete na další nákup, bude u vstupu vaše fotka s tím, že jste zloděj.

Ale vy jste nic neukradl, jen nějaký strážný se základním vzděláním na videu usoudil, že jste to byl vy, vytiskl a pověsil....

Pro mě dost děsivý představa!!!

0 0
možnosti
JT

Nicméně historicky tento systém úspěšně fungoval v boji se zločinem. Od středověku, kdy byli zločinci cejchováni až po známé vývěsky "Wanted" v USA. Když dnes policie v televizi zveřejní údaje hledaného zločince, také je to až do rozhodnutí soudu domnělý zločinec.

0 0
možnosti
LC

Jsem si jist, že naše tváře jsou věc veřejná. Denně je vystavujeme na odiv ostatním kolemjdoucím a nikoho nežalujeme za to, že nás registruje svým pohledem. 

Vystavování fotek na internetu je jen přenesení reality do kybersvěta. I tam naše životy a počínání zanechává svou stopu.

Problém je teprve v tom, pokud našim tvářím jsou přisuzovány skutky zakládající se na lži a manipulaci. Až tam vidím důvod, aby podobný úřad zasáhl. Ale to, že někdo vylepí fotku zloděje jako varování pro ostatní, aby si dali na dotyčného lumpa pozor, to fakt není důvod k trestu pro okradeného. Navíc je vysoká pravděpodobnost, že zloděj kradl vědomě a tudíž odpovídá za své skutky a musí počítat s následky, bude-li odhalen a usvědčen. Tím že kradl, tak o své právo anonymity měl přijít. Okradený přeci nešířil o zloději žádné nepravdy, navíc zlodějův obličej jistě zná mnoho jiných lidí, tak jakýpak osobní údaj, který je potřeba chránit.

Nemůžeme si pamatovat všechny pachatele trestných činů, kteří projdou soudním řízením, ale chránit jejich identity prostě z čistě selského rozumu pouze přispívá k tomu, že se nemusí bát jít páchat trestnou činnost klidně na to samé místo, kde je čapli. Ve středověku by jim usekali ruce nebo je vystavili na pranýři všem na očích. Inu, naše legislativa je chudáčky chrání...

3 0
možnosti
VO

Je absurdní, že UOOU, zdá se, uděluje pokuty za zveřejnění fotografie či videa bez souhlasu jen v případě, že jsou "postižení" pachatelé trestné činnosti.

  Takových fotek určitě existují tisíce (když třeba turisté fotí nějaké památky, do záběru se jim dostane mnoho lidí, a nikdo ke zveřejnění souhlas nedal...), to ale nikoho nezajímá.

  Pokud náhodou nějaký odvolací soud změní rozsudek a pokuta bude opět potvrzena, navrhuji následující recesi: zveřejnit na facebooku fotku pracovníka UOOU, který pokutu udělil a odkaz na fotku poslat do datové schránky úřadu. Budou pak uděleny tisíce pokut?

4 0
možnosti
JB

Měli bychom se poučit z historie! Takové vykoupání v koši ve Vltavě nebo 24h v kládě na náměstí či 20 ran holí nebo bičem -to by byly tresty, které by byly velmi účinné! A to raději nemluvím o sekání prstů za zledějiny -to by byla postižena snad polovina dospělé populace (z toho 90% politiků).

Dnešní zločinci se trestům vysmívají. Co to je nějaká podmínka nebo pár měsíců v přátelském odpočinkovém kriminálu..

6 0
možnosti
Foto

Když Svobodní zveřejnili svůj seznam úřadů, které by ihned bez náhrady zrušili, byli ve veřejných diskusích dosti pranýřováni s tím, že i nesmyslných a zneužitelných úřadů je třeba. Tak teď se nedivte. Máte jen to, co jste si sami ve volbách odhlasovali.

3 0
možnosti
Foto

No, problém je, že vidíme důsledek a podivujeme se nad ním, ale nejsme již schopni vidět příčinu a sice samotný vznik Úřadu na ochranu osobních údajů a hlavně zákony o které svou činnost opírá. Pokud většinově schvalujeme vznik takových zákonů, nemůžeme se divit, že se dřív nebo později obrátí proti nám samotným.

2 0
možnosti
FB

Ať se klidně soudí. Pravomocný judikát aspoň vyřeší stav kdy nikdo vlastně neví jak to je.

0 0
možnosti
JT

Bohužel omyl. Tak to funguje pouze ve vyspělých zemích. U nás vydají soudy klidně deset vzájemně si odporujících  rozsudků. Není pak divu, že je nikdo nerespektuje.

0 0
možnosti
PP

Zlodějem se stává až právoplatným soudním rozsudkem a to je asi ten problém. A i když má postižený jasné video, může jít opět o duševně nemocného, který jak často vidíme, nemůže být zločinec.

0 0
možnosti
MR

Tak mě je naprosto jedno jestli mě okrade pouhý zloděj,nebo duševně nemocný,pro mě je důležité abych věděla komu se vyhnout.

0 0
možnosti
MT

Jaksi se nam ty po-komunisticke úřady a byrokracie vymkly z rukou. Az tak, ze jsou horsi nez ti pred 1989. Je potreba je tentokrat vypraskat a hnat sv*nskym krokem. Ne jak po tom sametovem podvodu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.