Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudce Roucka je zrejme absolvent Plzenskych prav a tak chrani svou alma mater ;-)) A takovych ctihodnych lidi je zrejme v justici vic !

0 0
možnosti

J52a50n 77H39o42l66í90k

6. 8. 2015 19:39

Diplom a titul má být přece dokladem určitých znalostí a schopností. Nevidím tedy důvod proč by jakýkoliv VŠ titul neměl jít získat třeba i za pár hodin nebo dnů, v kterých dotyčný složí potřebné zkoušky, praktika a odevzdá předepsané práce.

Zkoušky i práce by, samozřejmě, měly být zabezpečeny proti podvodům, znevýhodňování nebo naopak zvýhodňování některých uchazečů o vzdělání. Ideálně formou testů, kde testující budou identifikovaní kódy a ne jmény, aby vyučující nevěděli čí práci a čí test vyhodnocují.

Ze zkušenosti vím, že délka studia neřeší vůbec nic. I ve studiu s plnou délkou a denní docházkou je řada zkoušek plněna pomocí korupce nebo častěji dokonce prostituce(!!!) formou sex za zkoušku.

A to nejen na vysokých, ale i dokonce některých středních školách. Ředitelé a rektoři, stejně jako obě strany takových dohod, nemají zájem na tom, aby se cokoliv měnilo nebo aby se o tom mluvilo. Vím minimálně o několika případech z jedné VŠ a o jednom případu z jedné SŠ.

1 0
možnosti

Upřímně, celá tahle aféra by se vůbec neděla, kdyby se konečně Češi odpoutali od tří kouzelných písmen Mgr/Ing popř. čtyř PhDr apod. Problém totiž je, že i když ti lidé doopravdy poctivě vystudují danou školu, tak to dnes není vůbec žádnou zárukou ničeho, možná jen toho, že daný člověk dokáže snést opravdu hodně. Jistě určité znalosti ten člověk má to mu nemůžeme upřít, ale problém je v tom, že znám spoustu lidí, co mají střední školu a živí se mnohem lépe než ti s tou vysokou. Jak to? No zkrátka jsou lepší, zdatnější a výkonnější než jejich kolegové Ing a k tomu si za dobu jejich 5 let studia nasbírali řádnou řádku zkušeností, které jsou mnohem potřebnější něž nějaké Ing. Kdyby se lidé přijímali na pozice podle zkušeností a podle toho, co to je za člověka, častokrát by narazili na mnohem kvalitnějšího pracovníka, než kterého si většinou vyberou. Kdyby tohle platilo obecně, nikoho nebude zajímat, jestli máte titul...a nikdo si tím pádem tituly nebude kupovat, protože mu to stejně k ničemu nebude...aneb učím se pro život, nikoliv pro školu.

0 0
možnosti

Nezáviď jim ten titul. Vystudovat je odvaha, dřina a železné maso místo zadnice!

1 0
možnosti
Foto

Dovedu si predstavit, ze dotycny studoval jinde a skola mu pak kredity uznala. Takze na te dane skole vlastne studoval kratsi dobu a presto mel vsechny potrebne predmety splnene.

Ale  v pripade opsane skolni prace mi to moc nevoni.

1 0
možnosti

Tak za dva mesice lze teoreticky, opakuji teoreticky slozit vsechny zkousky a zapocty.

Nicmene je opravdu zajimave, ze to nejaka skola umoznovala. Jak si mohl jeden student zapsat tolik veci v podstate na jeden semestr (na vice semestru se predmety snad ani nezapisuji).

Castecne soudci rozumim - pokud mu to skola umoznila a pokud se neprokazalo, ze zkousky neslozil, pak zakonne povinosti splnil, i kdyz je to naprosto absurdni. Problem soudu je, ze pokud se nezjisti, ze uvadene duvody odebrani titulu jsou v souladu se zakonem, tak mu asi nic jineho nezbyva. A jediny rozumny duvod, ktery pri soucasnem VS zakone lze brat jako relevantni muze byt, ze zkousky neabsolvoval.

Vyplyva to z principu pravniho statu: clovek muze delat vse, co zakon nezakazuje, stat nemuze delat nic, co zakon nepovoluje.

Je to bohuzel tak, v mnoha pripadech je to zoufale, ale je to bohuzel porad lepsi, nez kdyby si stat mohl delat cokoliv.

Diky medializaci pripadu lze jen doufat, ze tito "pravnici" v budoucnu nikoho neposkodi.

0 0
možnosti

Bohužel, ten výrok soudu opět ukazuje, že v ČR je možné opravdu vše! Klidně si můžeme dát inzeráty v Evropě i Americe: "Vysokoškolský titul za 2 měsíce? Říkáte nemožné? Přijeďte do ČR -země neomezených možností!"

2 0
možnosti

Akademické svobody mají i svoji odpovědnost!

Upíráme akademické svobody vysokým školám a tím ztrácejí i odpovědnost za kvalitu svých absolventů. Škoda. Karlova universita měla ve světě svůj veliký kredit.

Pro mne je tu ještě jedna otřesná paralela. Komunisti takto rozdávali dělníkům akademické tituly, aby odsuzovali nepohodlné občany země v zájmu komunistického internacionalismu. Komu mají sloužit naši noví rychlokvašení právníci?

3 0
možnosti

Obávám se, že KU nikdy ve světě velký kredit neměla. Možná kdysi dávno. A je tam velké množství fakult a nelze všechny hodnotit stejně. Určitě má jinou úroveň matfyz nebo lékařská fakulta než fakulta nějakých sociálních studií, studium antropologie komiksu, apod.

Nevím, jak je to s upíráním akademických svobod VŠ, ale určitě se jim neupírají velkorysé státní dotace na studenta. Což je obrovská chyba, protože pak může studovat každý bez ohledu na schopnosti a na potřeby společnosti

Možná, že komunisti rozdávali tituly dělníkům, ale určitě ne na technických školách. Tam by se odborná nezpůsobilost hodně rychle poznala. Spíš byl problém v tom, že často nemohl z kádrových důvodů studovat i ten mimořádně schopný (třeba se ani nedostal na střední školu).

Když se ani v praxi nepozná, že někdo vystudoval určitou VŠ, tak je taková vysoká škola zbytečná a měla by se zavřít. Ovšem, to byste, pane diskutére, jistě považoval za omezování akademických svobod, že?

1 0
možnosti

Dva měsíce je málo, s tím, že by napsal slušnou práci. Nicméně co kdyby dotyčný udělal všechny předepsané zloušky aniž by školu navštěvoval? prostě se to naučil sám a škola ho jen přezkoušela (nemyslím tím žádnou fixl školu včera vzniklou, ani jednoho zkoušejícího u něhož záleží i na to jak se dotyčný vyspal, v jakém rozpoložení je jeho manželka či jak se mu líbí zkoušený, ale anonymní zkoušku hodnocenou více hodnotiteli), pak by to mohl zvládnout za kratší dobu než je doba běžného studia. Pravda musel by být velmi schopný.

1 0
možnosti

Vysoká škola má stát na akademických svobodách a odpovědnosti za kvalitu absolventů!

Bohužel, dnešnímu člověku není nic svaté, ani svoboda, ani odpovědnost.

0 1
možnosti

Čirou náhodou někdo neověřil, kde školu absolvoval soudce???;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.