Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O77n94d29r41a 18G33l40a16c

18. 3. 2016 20:31

Vážená autorko, myslím, že motáte dohromady hrušky a jabka. To, že má dítě mít milujícího rodiče, není fakt, ale přání většiny lidí. A splnění tohoto přání nelze zajistit, protože někteří rodiče milující nejsou, případně zemřou. Pak je samozřejmě úkolem společnosti umožnit, aby se o ně mohla starat jiná milující osoba.

Není mi ale vůbec jasné, jak by tomu mohla pomoci adopce druhou matkou nebo druhým otcem. Pokud se chtějí starat hezky o dítě svého partnera, nikdo jim v tom nebrání.

Zkoušel jsem zjistit, kolik dětí v ČR žije v rodinách registrovaných partnerů, a na ČSÚ jsem našel jen jeden článek, podle kterého je jich mizivé množství. Naopak v heterosexuálních párech je starost o děti jiného rodiče naprosto běžnou záležitostí a v naprosté většině případů tito "druzí" rodiče nijak netrpí tím, že nejsou rodiči papírovými.

Jestli si myslíte, že by českým dětem pomohla možnost mít dva tatínky nebo dvě maminky, budiž, ale zkuste pro to najít nějaký argument. Pak by ale také bylo dobré uvést, proč by dítě nemohlo mít rodiče tři nebo čtyři nebo naopak jenom jednoho. A dejte pozor, abyste to nezdůvodňovala stejně jako odpůrci "homosexuální adopce" - totiž tím, že je to nepřirozené, že se vám to nezdá apod.

0 0
možnosti

zadny smutno, je to na dobry ceste pro ty, co po diteti touzej a priroda jim tak lehce hodila klacek do cesty...

ale udivuje me, ze v tak ateisticky zemi jakou Cesko je dokaze porad velky mnozstvi lidi mluvit ve smyslu toho, ze je to "proti Bohu"...a krast a lhat a zabijet a miliskovat se s dalsim zadanejma je uplne v pohode...

fajnovej zbytek dne preju

2 0
možnosti

Mohla byste uvést, kolik dětí bylo odebráno po smrti rodiče z domácnosti rodičova partnera/partnerky a umístěno do dětská domova, protože druhý biologický rodič neprojevil zájem?

Byly to za poslední 3 roky aspoň 3 děti?

0 0
možnosti

a to si myslite, ze tohle se nejak moc zverejnuje. Navic je to velmi nepravdepodobne, v naproste vetsine pripadu se rodice dozivaji dospelosti svych deti.Ale jiste uznate, ze muze existovat varianta, kdy zadny uredni druhy biologicky rodic neexistuje a prvni rodic zemre. Co pak?

0 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.