Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

3. 9. 2012 16:26
dobrá diskuse

;-D ....zajímavé jsou zlostné až agresivní reakce změkčilých rodičů, kteří ale agresivitu, zásadně ale zásadně přece odmítají.

P.S. poslední zážitek z pískoviště minulý týden. Jedno dítě soustavně bere holčičce JEJÍ kočárek. Má tam matku i otce, ti asi 20x na své dítě...."Nemůžeš brát holčičce kočárek, to je její, ne tvůj.".....dítě totální ingorace. Omluvně čumí na rodiče "okradené" holčičky a krčí rameny, že udělali co mohli. Druhý pár je natolik slušný (nebo slabý?), že neřekne nic a v duchu se těší, až z hřiště vypadnou. Ať žije volná výchova, huráááááááá.

;-D

10 0
možnosti
PB

Barkynson

3. 9. 2012 16:28
Re: dobrá diskuse

jj, a přitom by bylo správné vlítnout na to batole a seřezat ho, aby si to hajzl jeden pamatoval, že?? :-) pokud tedy jsem schopen dítěti bez násilí vysvětlit zásady slušného chování, jsem změkčilý??omg, tak jo, jsem..

0 0
možnosti
PB

Barkynson

3. 9. 2012 16:14
jak se chováte k dětem,

chovají se ony k vám, co je na tom nepochopitelného?? Pokud se k nim nebo před nimi budete chovat slušně, nevěřím, že to neoplatí, pokud ale vidí své vzory v negativním světle, chovají se negativně..je to jednoduché...

0 0
možnosti
JK

J.K.S

3. 9. 2012 16:22
Re: jak se chováte k dětem,

To platí jen pro starší. Mladší zkoušejí, kam až mohou zajít, když jim rodiče ve své lenosti nestanoví hranice. Ono je snazší nechat dítě, aby si dělalo, co ho zrovna napadne, než přemýšlet nad výchovou a předvídat, co může nastat a dítě na to připravit. Jen pár lidí má to "štěstí", že jejich dítě je mouchysněstesimě. Většina z nás má (nebo měla) děti zvídavé a dost divoké. Rodič musí přemýšlet, jak dítě přesvědčit, že je v jeho zájmu chovat se tak, aby neobtěžovalo okolí.

Nejsem zastánkyní fyzických trestů. Nejspíš nikdo si nemyslí, že Václav Čtvrtek neměl rád děti. Ale i on napsal, že někdy jedno plácnutí na zadek rozsvítí v hlavičce dítěte rychleji než půlhodina vysvětlování.

6 0
možnosti
EK

fitzie

3. 9. 2012 16:04
ovšem když fakana umravníte

jste krkavčí matka a je riziko, že někdo z davu se vás pokusí proplesknout, protože týráte dítě. :-/

0 0
možnosti
FB

Durzo Blint

3. 9. 2012 16:00
Mně se to nestává,

možná je to tím, že si neberu v takových situacích servítky. Vypadám pak sice jako Herodes, ale v klidu se posadím a s pobavením sleduji ksichty dotyčného děcka a rodiče.

14 0
možnosti

mamina2

3. 9. 2012 16:04
Re: Mně se to nestává,

Tak to je taky nejlepší řešení, ale každý na to holt nemá.

3 0
možnosti
K

kočka

3. 9. 2012 15:52
A takových fakanů je čím dál víc ... :-(

4 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 9. 2012 15:57
Re: A takových fakanů je čím dál víc ... :-(

Večer dostali návštěvu nábožného polního kuráta, který chtěl také ráno sloužit polní mši zákopníkům. Byl to člověk fanatik, který chtěl každého přiblížit k bohu. Když byl katechetou, vyvíjel u dětí náboženský cit pohlavky a v různých časopisech občas uveřejňovány byly noticky o něm: "Katecheta surovec", "Katecheta, který pohlavkuje". Byl přesvědčen, že katechismus nejlépe si dítě osvojí pomocí rákoskového systému.

Kulhal trochu na jednu nohu, což bylo důsledkem toho, že ho vyhledal jeden otec žáka, kterému katecheta napohlavkoval, poněvadž školák jevil určité pochybnosti o trojici boží. Dostal tři pohlavky. Jeden za boha otce, druhý za boha syna a třetí za svatého ducha.

0 0
možnosti
R

roman37g

3. 9. 2012 15:33
Jako malej jsem si něco podobného

dovolil jen jednou. Tedy nešlo o tramvaj a místo k sezení, ale o koupi hračky... Dostal jsem takovou, že už mně nikdy nic takového nenapadlo.

2 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

3. 9. 2012 15:36
Re: Jako malej jsem si něco podobného

i já....uprostřed sámošky takovej nářez, že se bály i prodavačky;-D Od té doby jsem byl milé, zdravící místy až plaché dítko;-D Není nad láskyplný nářez.

3 0
možnosti
OP

OskarPokorny

3. 9. 2012 15:29
Sednout

Zrovna včera jsem jel tramvají okolo 2 hodiny a tramvaj byla plná dětí evidentně jedoucích ze školy - postupně do tramvaje nastupovali další a starší lidi a všechny děti seděli dál (mě to osobně nevadí nejsem tak starý) pak nastoupil opravdu starý pár který sotva šel a paradoxně jediný kdo je pustil sednout byla dvojice romských dětí.

3 0
možnosti
OP

OskarPokorny

3. 9. 2012 15:30
Re: Sednout

teda v pátek to bylo.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

3. 9. 2012 15:26
Občas slyším od známých, že si myslí, že jsme zbytečně,..

přísní ve výchově. Pak ale ti samí řeknou.....no, jo vy se máte, vám děti vůbec nezlobí. Svá dítka mám rád jak nic na světě, ale udělat tohle, ví že by i před svědky dostaly takový vylágoš, že by si týden nesedly......i když u mě už většinou stačí zvýšit hlas....a ví, že končí sranda. "Barbarské násilí" se u nás koná v podstatě vzácně....stačí, že ví, že nad nima visí.

Zastánci volné výchovy a "duchaplných promluv k dítěti" toto mé barbarství nemohou pochopit.......mají navíc často "smůlu", že jejich dítě je takové "živější";-D Čím to asi?

10 0
možnosti
NK

Národněfrontní kolaborant

3. 9. 2012 15:35
Re: Občas slyším od známých, že si myslí, že jsme zbytečně,..

Dát výprask dítěti za to, že si lehne na dvě sedačky? Nepotřebujete výprask náhodou vy?

0 0
možnosti
P

parnassius

3. 9. 2012 15:18
Víte, co je zajímavé?

Když se takové smrádě ocitne samo bez opory rodičů, mění se, až na patologické případy a mentálně postižené, na andílka. Jakmile necítí oporu v opičí lásce, nebo přezíravém nezájmu své matky a otce, dokáže být naprosto bezproblémové a snesitelné.;-)

9 0
možnosti
OP

Bětka

3. 9. 2012 15:24
Re: Víte, co je zajímavé?

Ne vždycky, děti zkoušejí,kam až můžou zajít. I třeba vůči učitelce nebo trenérovi. Stačí pevně stanovená pravidla a neústupnost a děti si dají říct. Vyhovět dítěti ve všem,jen aby byl klid, je cesta do pekel. Většinou neustoupí cizí, kdežto matka vyměkne.

4 0
možnosti
Í

í-mejlka

3. 9. 2012 15:05
Tahle se nebála - ale dobré to nebylo.

Nedávno se mi stalo. Zipovou metodou jsem se zařadila do koridoru vedoucímu k pokladně, když tu se přede mně dost neurvale pokusil nacpat kluk asi desetiletý. Jeho matce bylo asi trochu nepříjemné, že jsme na ni já a další dvě paní dost pevně a nadlouho upřely pohled, a aby to ze sebe dostala, vrazila potomkovi záhlavec, že si málem vyrazil zuby o rukojeť, a doprovodila to komentářem: "To se neumíš slušně chovat, hajzle?"

Ne paní, neumí - a nikdy už umět umět nebude.

2 0
možnosti
PB

Barkynson

3. 9. 2012 15:30
Re: Tahle se nebála - ale dobré to nebylo.

jj, tihleti desetiletí kriminálníci...taky se jim divím, že se jim nakupování s maminkou nelíbí a chtějí být co nejdříve z obchodu pryč..a ten váš čuch na budoucí vrahouny, ten vám závidím...

0 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2055x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.