Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Levicový nesmysl. Nikdo nemá právo na důstojný život, když pendrek dělá, anebo když jeho "práce" nemá žádnou cenu.

Vlastně nikdo nemá právo na jakýkoliv standard. Když je někdo lempl, minimální mzda mu zaručí, že může lemplovat ještě více a nepohorší si.

Když už nějaká minimální mzda musí být, ustanovil bych ji na jednu korunu  na hodinu.

A aplikoval bych ji hlavně na státní byrokracii. Jeden měsíc pseudopráce = 178,50 Kč. To by byl fičák, jak by prchali do soukromého sektoru.

Ve smluvním prostředí zaměstnanec/zaměstnavatel nemá minimální mzda místa.

17 1
možnosti
JK

bože, to je ale blábol. Vy jste takový brouk pytlík amatér, že?

0 0
možnosti
RH

Co se týče ekonomiky, tak může stát dělat pro bohatství lidí jen to, že bude omezovat své zásahy do ekonomiky..

10 0
možnosti
Foto

Dříve také nebyla mzda, která by dokázala uspokojit naše nároky. Přesto jsme si nesmyslně nepůjčovali a postupně jsme si plnili své sny. Dovolené se omezily na zimní a letní pobyty v naší republice a nemohu říci, že bychom se po nich cítili méně odpočatí jako ti, kteří je strávili v zahraničí. Velká zahrada nám zajistila zdravou zeleninu a ovoce a ještě se něco odprodalo, aby bylo na případné opravy, kterým se jako majitel domu nevyhnete.

Je to hlavně o tom nebát se máknout a nečekat jen, že nám pečení holubi sami vlétnou na talíř. Pro začátek je třeba si dát nižší cíle, abychom nepocítili zklamání a nevzdali svá předsevzetí.

 Nejdůležitější kapitál je zdraví a chuť do práce a to když máte, není se čeho bát.:-)

15 0
možnosti
MK

Neexistuje žádná mzda, která by uspokojila nároky;-) To je totiž tak, že s vyšší mzdou ty nároky stoupají. Nikdy to není naopak.

10 0
možnosti
MK

Moje babička za komunistů jako žena kulaka dostávala důchod 680 korun. Za byt 2+0 platila měsíčně 280 korun. Nebyla tam teplá voda, záchod byl společný na chodbě. Na živobytí jí zůstalo 400 korun. Proč to říkám? Protože dnes si mnozí stěžují jak mají málo, ale za komunistů museli mnozí vyžít s částkou mnohem menší v poměru k tehdejším cenám.

17 1
možnosti
PK

Jste už trapný. Společnost se vyvíjí, často nezávisle na režimu, po r.89 jsme mohli ze světa hodně "okopčit". To budeme furt srovnávat jak se žilo chudým za Rakouska nebo za Husitů?

4 9
možnosti
JS

Rodina se dvěma dětmi, ve které jeden rodič má průměrnou mzdu a druhý pobírá 7 600 Kč rodičovský příspěvek, má v průměru na 1 osobu přesně tyhle peníze (kouzelná shoda okolností). Myslím, že nad tímto by se autorka měla pozastavit spíš, protože, pokud by děti strádaly, tak je to handicapuje do budoucna a hrozí, že nebudou schopny být platnými členy společnosti.

Takže odpověď je jednoduchá: pokud má někdo minimální mzdu, tak si nemůže dovolit bydlet sám, ale musí se uskrovnit a bydlet s rodinou nebo s někým dalším. Nemyslím si, že bydlení 4 osob v bytě 2+1 postrádá na důstojnosti. A musejí si vařit sami z levných surovin (třeba luštěniny místo masa), nekupovat rohlíky, ale, když na ně mají chuť, upéci si je sami z mouky atd. Náklady na jídlo lze srazit pod 1 000 Kč na osobu a měsíc. To taky podle mne není žádná velká ztráta na důstojnosti. A tak dále.

5 5
možnosti
PK

Napište kuchařku - jak důstojně dlabat za tři pětky denně - a půjde na dračku ;-D

7 1
možnosti

I26v19o 43Ž39á43č53e12k

2. 6. 2014 17:21

Podle mě je hlavně nedůstojné, když ten, kdo si nedokáže sám vydělat peníze, žije za cizí. Samozřejmě z toho vyjímám lidi nějak postižené, o ty se civilizovaná společnost musí postarat. Ale lenost, neschopnost nebo nedostatek pracovní morálky za postižení nepovažuji.

13 0
možnosti
Foto

On se lidem s minimální mzdou někdo vysmívá?

5 0
možnosti

Vzhlesem k tomu, že se minimální mzda týká zaměstnanců s minimální a žádnou kvalifikací, nízké pracovní zručnosti, výkonnosti a morálky, tak bych otázku důstojnosti jejich života vůbec neřešil...

3 12
možnosti
DK

Souhlasil bych, kdyby to tak opravdu bylo. Jenomže skutečnost je odlišná pane Bronislave. Na nějaký čas jsem se stal nezaměstnaným, poté jsem si našel na několik měsíců práci - za minimálku. A rozhodně to nebyla práce nízké kvalifikace. Jsem rád, že toto období je za mnou. Ono se totiž jedná o regulérní zneužití situace ze strany takypodnikatelů.

4 1
možnosti
JH

J52a34n 37H34l55e93d67í69k

2. 6. 2014 17:08

ani komunisté neměli minim mzdu, každý dostal dle vzdělání a dle výkonu. Důchody se pohybovali od 600,- do 2100,- Kčs, kdy kilo chleba stálo 2,80 Kčs, 1 plzeň 3,40 a 10 partyzánek 1,60 Kčs. Jak může kdokoli nárokovat vyšší mzdu --nepochopím--, přece majitel podniku velmi dobře ví, kdo si co zaslouží, na kom výroba visí a kdo zametá špony. Velké provozovny to možná ustojí, malé podničky buď budou podvádět, nebo se zruší, ale všichni budou tvrdě hlídat-- jak se kdo vyplatí, nezaměstnanost URČITĚ stoupne. Je to podraz na malé živnostníky !!!

6 6
možnosti
Foto

jojo, všichni měli stejně...nikdo nic (kdo nekradl)...moooc fajn doba.

Tak hlavně, že ty partyzánky byly levný.

4 1
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.