Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cilem OSN bylo vytvareni ohnisek konfliktu a paralyza te casti sveta, ktera nebyla na vrcholu. Vzpomenme jak se kreslily mapy - Lybie, Somalsko, Irak to jsou jen 3 staty, ktere se aktivne snazily nevzniknout s hranicemi jak je OSN nakreslila, lec jejich pravo na sebeurceni nikoho nezajimalo. Vsechny tyto staty byly schopne drzet pohromade jen diky tvrdym diktaturam a co si budem, ta Kaddafiho byla jednou z tech nelepsich jakou lidstvo kdy poznalo. Staci juknout do Kataru, Kuvajtu, Jemenu, SA, SAE - vsude jsou sprateleni diktatori mnohem krutejsi Kaddafiho.

Takze divit se dnes, ze OSN nepomaha, ze humanitarni terorismus unicef ma na konte stamiliony znicenych zivotu a podobne, to je jen naivita, nikdy nebylo cilem techto organizaci cokoliv harmonizovat - kdyby ano, chovaly by se temer opacne.

Dnes tu mame tvrdy dusledek vsech techto aktivit a pokud bylo cilem ustavit celoplanetarni diktaturu, pak prijeti uprchliku jeste mene absorbovatelnych nez jsou cikani (tedy nejen romove, ale i olasi a dalsi cikanske kmeny na evropskem uzemi) ci relativne kultivovani mohamedani z nekdejsich kolonii je dobrym krokem na teto ceste.

0 0
možnosti
Foto

Jen jestli ty rozzlobené mladíky někdo nekoordinuje. Ono nic není bez příčiny.

3 0
možnosti

to je víc než jasné, že tomu tak je..

0 0
možnosti

J67a63n 32R73á42ž

10. 8. 2015 16:45

Nejvíce škody na Africké přítomnosti, mimo dodavatelů zbraní a agentů tajných služeb EU a USA, způsobili naivní humanisté a profesionální dobroseři. Tento názor mi předali lidé, , kteří v Africe dlouho žili, nepletli se do jejich zvyků a to už dlouho před tím, než tam začaly škodit různé humanitární organizace.

5 0
možnosti

Už Remarque v jednom ze svých románů popisuje, jak uprchlíci  ve Švýcarsku pozorují limuzíny pánů z OSN, kteří tam přišli jednat (nejspíš zrovna o těch uprchlících). Od té doby se nic nezměnilo. OSN vydává rezoluce, varování a ... nic. Je to jen velmi dobře placené místečko pro chronické řešitele čehokoli. O UNICEF se mi ani psát nechce, protože o je snad ještě horší.

A ti osamělí spasitelé, kteří se snaží pomoci na místě, si ve svém svatém nadšení neuvědomují, že jejich úsilí je marné. Ale přeju jim; aspoň to, aby je za jejich konání nezabili

3 0
možnosti

Kdyby OSN nedelala nic, byla by dnes zemekoule rajem - tedy ve srovnani se soucasnym stavem rozhodne.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J54a36n 79H28l28e38d19í85k

10. 8. 2015 10:51

lid odmítá přistoupit na řízené porody--- výsledkem bude totální válka vlastně řež o zdroje vody a potravy,---  tento problém je prioritou světa

2 0
možnosti

Přestaňte být naivní a vraťte se tvrdé reality. Ona ta pomoc, ať byla jakákoliv se ukázala kontraproduktivní. Pokud někomu dáte něco zadarmo, tak to bude považovat za samozřejmost, a bude chtít pomoc zdarma nadále. Výjimky samozřejmě jsou.

Je zajímavé, že jistý profesor v Brně, dnes se dokonce po něm jmenuje universita,  něco zajímavého objevil.  Za tento objev by si zasloužil Nobelovu cenu, ale v tu dobu se ještě nedávala. Dnes by asi tak nebyl kladně hodnocen, neb se jedná o genetiku a tu nemaj sluníčkáři   rádi

14 0
možnosti

"...OSN je schopno z peněz, s kterými disponuje pomoci..."

Neni. To nestaci ani na jejich rozdavene vyplaty. Dokonce asi pred 10 lety OSN spekulovalo o přímem strhavani dane z prijmu lidi statu, ktere  zastupuje OSN. Neco jako "OSN daň".

1 0
možnosti
Foto

Je tam toho na me nejak moc .. rozzlobeni muzi, Lenka, Kena, OSN, Unicef, ..... Problem obcas byva v tom nejzakladnejsim. V tomto pripade to muze  byt treba i to, ze nas zpusob pomoci je dobry mozna jen pro nas, pro nas dobry pocit, jak jsme super. Vesmes se naprosto miji ucinkem a ma ve sve podstate na svedomi to, proc se sem ted hrnou tisice uprchliku. Jdou proste ke zdroji, protoze nemaji co ztratit.

9 0
možnosti
Foto

Souhlas. Porodnost zůstala stejná, i když díky očkování klesla úmrtnost dětí. Mnoho lidí získá vzdělání, ale místo aby jej uplatnili doma (jak asi očekáváme), hledají příležitosti u nás, neb mají možnost srovnání. Konej dobro a zlem se ti odmění. Ta naše předobřelost se nám vymstí.

19 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.