Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde se opět začíná od špatného konce. Poslední dobou je v Praze psí boom, ale Praha s tím v rámci historie a urbanistiky jak si nepočítala.

Zde by měly vzniknout určitá pravidla v tom směru, jaké město či daná čtvrť je schopné pojmout určitý počet psů a zajistit jim vhodné venčení. Podobné je to i s chaotickým investováním do cyklostezek, tak že zde vzniká kumulace různé dopravy a je to chaos.

Následovat by měl i určitý okruh plemen s určitým chováním a velikostí.

Dost často se stává že si mladí pořídí psa pro své image a pak jej dají prarodičům. Problém jsou pak bojovná plemena jež potřebují pána s vyzrálou osobností, tak aby do nich nepromítal svoje frustrace, nervozitu ... . 

Problém pro pejskaře je pak i chování mladých lidí bez citu pro odpovědnost, kdy svého miláčka nechají bez dozoru a baví se a pes si pak dělá co chce a odnáší to pak místní psí komunita, nehledě úklidu hov ... .

Co mně taktéž zaráží je na volno puštěný pes na eskalátorech a v metru.

Následovat by pak měla občanská diskuze jak včlenit venčení psa do prostředí, jaký potenciál má prostředí pojmout venčení a nezapomínat na  další komunity.

Problém je i tlak místních loby na místní veřejná místa jež je chce získat jen pro svoji komunitu.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Nejsem příznivcem zvyklostí kdy se kvůli několika nevychovancům omezí úplně všichni.

3 0
možnosti
DP

Jako daňový poplatník a majitelka psa bych se k tomu taky ráda vyjádřila. Podle návrhu vyhlášky a některých diskutérů to vypadá, jakoby prostředí kolem nás znečišťovali pouze psi - proč se potom brodíme vrstvami nedopalků, kličkujeme mezi plivanci a zvratky a parky a chodníky jsou plné odpadků, které patří do popelnice. Ráda bych, aby se nová vyhláška dotkla všech našich spoluobčanů a vyžadovalo se také její dodržování. Mě taky vadí psí exkrementy, nedopalky a další odpadky na chodníku. Byla bych ráda, kdyby na dodržování dohlížela městská policie a měřila všem stejně. Zatím v ulicích moc vidět není.

6 0
možnosti
MR

U nás se parky změnily na veřejné záchodky. místa pro nocování, místa pro třídění komunálního odpadu a místa pro pikniky s grilováním.

Praha 2

0 0
možnosti
Foto

Nikol, zřejmě je to poprvé, kdy mám jiný názor než Vy.

Tu vyhlášku vítám.

P.S.: Patřím do té pětiprocentní skupiny lidí. Na mne psi s oblibou skáčou jak pominutí.

2 0
možnosti
Foto

A není to úplně stejné jako s kuřáky?

0 0
možnosti
ŠM

no,kdyby majitelé měli vychované psy a dodržovali pravidla, tak k tomuto dojít nemuselo..ostatně,. pes má být na vodítku..pustit ho mlžete jen tam, kde je pro to vhodný prostor...a hlavně,takto volně pobíhající pes, musí být odvolatelný od všeho a musí poslouchat...ale  nevychovaný děti bychtím vodítkem i občas přetáhla...a náhubek dala i jejich matkám...;-)

8 0
možnosti
PV

P52a10v77e43l 55V12é55b85r

17. 8. 2015 11:21

Asi jste psa nikdy neměla. Pes na vodítko nepatří a pokud nějaký pes se chová nevhodně, až nebezpečně, je to vina majitele.

Nebo snad, kvůli několika případům znásilnění, chce kastrovat všechny muže? Blbost, že? Ale má to stejnou logiku.

1 0
možnosti
MG

myslím si, že města jsou zbudována pro lidi, nikoli pro psy. jsem pro to, aby v rámci svobodného podnikání vznikaly čtvrtě, v nichž pozemky trávníků i chodníků budou privátní, a na kterých si zájemci o volné pobíhání psů v rámci zaplaceného vstupu nechali svoje psy volně pobíhat za podmínek stanovených pronajímatelem, Ostatně pes je zvíře znečišťující chodníky, je tedy nečisté, a není samosebou, aby obtěžovalo daňové poplatníky na veřejném prostranství. Poplatek ze psa je něco jiného, je to svého druhu městská daň z majetku, z toho majetku, který močí přímo na ulici.

4 2
možnosti
VS

Přípodotek: majitelé psů po svých zvířatech VĚTŠINOU uklízí. Ti, kteří vykonávají své potřeby na veřejných místech - a nemusí jít vždy o bezdomovce - po sobě neuklízí NIKDY.

1 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.