Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J41i80ř72í 29M75í30k75a

7. 9. 2016 17:54

To by nevěděl ani MacGyver. Odlišnost nás děsí.

Proto asi dosud se otevřeně neukázali mimozemšťani. Jeden údajný mimozemšťan tvrdí, že by to v přítomných lidech okamžitě vyvolalo psychický kolaps. Věci, které v sobě nemáme vyřešené, by vyplavaly všechny na povrch.. a vlastně by se mohli začít chovat jako ta paní. Zatím jsme si naši civilizaci zaměřili na manufakturu (chodit do práce a pracovat co nejdéle - pokud možno většinu dne i celého života být efektivním pracantem)..vyrábět lepší auta, zbraně, ale svět psychiky zatím zbývá k prozkoumání. Indiáni měli tyhle úchylky prý plně pořešené - když se někdo choval nezvykle, tak ho nechali, ať si v klidu dělá ty svoje věci a respektovali to. Žádný posměch ani snaha mu nějak pomáhat. Řekli si, že asi ví, co dělá. v rámci nějakého jeho cesty. A odlišnost mají rádi. Naopak snahu být všichni stejní jako nějaký vzor a mít stejný správný názor prý vnímají jako podezřelou.

Naše společnost zatím měla vždy tendenci tyhle lidi zavřít pěkně do blázince, aby nás nerušili. Neumí jim pomoct. A biochemické teorie jsou spíš zbožnou teorii, než že by přesně věděli, co nějaký prášek udělá. Autisti to mají taky těžké. Ono je to asi o tom, že není snadné žít ve společnosti, která sama o sobě je nemocná...

No zpět k té tramvaji.. asi toho není moc co dělat. Možná, že zkoušela nějaké drogy.. ty vyprchají a ona se pak bude moct vrátit zpět do práce :-) Být dál šikovnou dělnicí Řádu. Někdy se člověk dostane do stavu, kde strach, co si ostatní lidé pomyslí, nějak vymizí nebo si nemůže pomoct. Ale on stačí i někdo trochu víc extrovertní a bum už nás má tendenci znepokojovat, protože potřebujeme svou anonymní bublinu. Ve městě to asi jinak nejde.

1 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.